O "Gambit-u"

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu.

Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dodatne korisne informacija:

  • opširnije o "Gambit-u" pročitajte ovdje;
  • o našim aktivnostima pročitajte ovdje;
  • o Predsjedniku "Gambit-a" pročitajte ovdje.

Šahovski klub "Liskovac" iz Gradiške drugu godinu zaredom organizuje Memorijalni šahovski turnir "Prim. dr Remzo Suhonjić". Takmičenje će biti održano 26. novembra 2017. godine (nedelja) sa početkom u 11h, uz dolazak prijavljenih takmičara najkasnije do 10.30h. Prijave su obavezne putem telefona organizatora najkasnije do 25.11.2017. godine jer su ograničeni kapaciteti, samim tim i broj učesnika.

Biće odigrano 9. kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 15 minuta po izraču za cijelu partiju. Parovanje će biti kompjutersko sa programom Swiss-Manager i rezultatima uživo na www.chess-results.com a turnir će ove godine biti rejtingovan kod FIDE - Svjetske šahovske Federacije za rapid rejting listu.

Organizator je obezbjedio nagradni fond koji obuhvata: novčane nagrade, pehar, diplome i šahovske knjige. Kotizacija za učešće je 10KM a iste su oslobođeni članovi kluba organizatora. Takmičar sa bijelim figurama je dužan da obezbijedi šahovsku garnituru i ispravan šahvski sat.

Direktor turnira je prof. Hikmet Hadžialagić, dok će sudijski dio posla obaviti FA Nemanja Šipka - FIDE sudija (ID: 14409305).

Prijave ali i sve dodatne informacije putem telefona organizatora:

  • 065/789-464 (Husref Bradarić)
  • 065/037-722 (Nenad Đurić).

Kompletnu tabelu sa 1. Memorijalnog šahovskog turnira "Prim. dr Remzo Suhonjić" pogledajte ovdje, a fotogaleriju pogledajte ovdje.

 

Gambit Banja Luka

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu. Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dnevni šahovski problemi

Newsletter

Da li želite na Vaš E-mail dobijati obavještenja o šahovskim turnirima & manifestacijama ili vijestima & zanimljivostima iz svijeta šaha?