O "Gambit-u"

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu.

Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dodatne korisne informacija:

  • opširnije o "Gambit-u" pročitajte ovdje;
  • o našim aktivnostima pročitajte ovdje;
  • o Predsjedniku "Gambit-a" pročitajte ovdje.

Šahovski klub "Ribnik" organizuje tradicionalni Božićni šahovski turnir "Ribnik 2018" 09. januara 2018. godine (utorak) u restoranu "Tri jelena". Turnir je ove godine rejtingovan kod FIDE za rapid rejting listu. Prijave takmičara su do 10h, a početak je zakazan za 10.30h. Biće odigrano 7 kola uz tempo igre od 15 minuta po igraču.

Takmičari su obavezni donijeti šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan šahovski sat.

Kotizacija iznosi 10KM a organizator je obezbjedio nagradni fond od 300KM koji je raspoređen u 5 nagrada: 100KM, 80KM, 60KM, 40KM i 20KM. Šampion će pored novčane nagrade biti nagrađen poklonom sa grbom ŠK "Ribnik". Poslije takmičenja je obezbjeđen ručak i piće za sve učesnike.

Pokrovitelj ove šahovske manifestacije je Skupština Opštine Ribnik. Sudija takmičenja je Nemanja Šipka - FIDE šahovski sudija (FIDE ID: 14409305) uz kompjutersko parovanje sa programom Swiss Manager i rezultatima na www.chess-results.com.

Dodatne informacije i najave učešća na telefon 065/727-599 - Ljubomir Antonić (FIDE ID: 14411806) - ŠK "Ribnik".

Gambit Banja Luka

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu. Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dnevni šahovski problemi

Newsletter

Da li želite na Vaš E-mail dobijati obavještenja o šahovskim turnirima & manifestacijama ili vijestima & zanimljivostima iz svijeta šaha?