O "Gambit-u"

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu.

Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dodatne korisne informacija:

  • opširnije o "Gambit-u" pročitajte ovdje;
  • o našim aktivnostima pročitajte ovdje;
  • o Predsjedniku "Gambit-a" pročitajte ovdje.

Danas je u prijepodnevnim časovima završeno 5. kolo koje su obilježili remiji. Nakon čak 9 remija tri velemajstora su se izdvojila sa po 4 poena: GM Lajthajm Borko, GM Savić Miodrag i GM Stojanović Dalibor.

Od 17h je na programu predposlednje kolo, a završne "šahovske borbe" su zakazane za sutra od 9h. Kompletne rezultate 5. kola pogledajte u nastavku:

Kompletnu tabelu pogledajte ovdje. Ovo je prvi put da se na ovom takmičenju unose partije, tako da u nastavku možete preuzeti:

3. Međunarodni šahovski OPEN turnir "PST - International Chess Tournament 2017" danas je posjetila i Dragana Ristić - Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi Republike Srpske kao predstavnik Generalnog pokrovitelja ove manifestacije.

Parovi 6. kola izgledaju ovako:

Ukupan nagradni fond iznosi 5.000,00 KM (2.550,00 EUR). Turnir se rejtinguje kod FIDE za standardni rejting, a biće parovano 7 kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz dodatak od 30 sekundi po potezu počev od prvog poteza. Organizatori turnira su ŠK "Kotor Varoš" i UG "Centar mladih".

Direktor takmičenja je Predrag Tešić (FIDE ID: 14414775) dok sudijsku ulogu obavljaju: IA Mirza Miralem (FIDE ID: 14402866) - glavni sudija i zamjenik FA Nemanja Šipka (FIDE ID: 14409305).

Povezani članci:

Počeo "PST - International Chess Tournament 2017", neočekivana tri remija u 1. kolu (foto, video)

U nastavku pogledajte dopunjenu fotogaleriju:

Gambit Banja Luka

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu. Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dnevni šahovski problemi

Newsletter

Da li želite na Vaš E-mail dobijati obavještenja o šahovskim turnirima & manifestacijama ili vijestima & zanimljivostima iz svijeta šaha?